[ez-tap]

Web barındırma hizmeti, web siteleri barındıran bir tür İnternet barındırma hizmetidir. Bir site oluşturmanızı ve sürdürmeniz için gerekli olanakları sunar ve onu World Wide Web’de erişilebilir kılar. Web barındırma hizmetleri sağlayan şirketlere web barındırıcıları denir.

Tipik olarak, web barındırma aşağıdakileri gerektirir.

  • Siteler için ana bilgisayar(lar) olarak hareket edecek bir veya daha fazla sunucu; (sunucular fiziksel veya sanal olabilir.)
  • Fiziksel alan, elektrik ve İnternet bağlantısı sağlayan sunucu(lar) için ortak yerleşim.
  • Siteler için adları tanımlamak ve bunları barındırma sunucusuna/sunucularına yönlendirmek için Etki Alanı Adı Sistemi yapılandırması.
  • Ana bilgisayarda çalışan bir web hosting.
  • Sunucuda barındırılan her site için:
    • sunucu(lar)da siteyi oluşturan dosyaların tutulacağı alan
    • siteye özel yapılandırma
    • veritabanı ;
    • istemcinin bunlara erişmesine, siteyi oluşturmasına, yapılandırmasına ve değiştirmesine olanak tanıyan yazılım ve kimlik bilgileri.
    • ana bilgisayar ve sitenin istemciye e-posta göndermesine izin veren e-posta bağlantısı.

Barındırma Türleri Nelerdir ?

Farklı türlerde barındırmalar vardır. Yaptığınız işin ölçeğine göre barındırma türleri seçilir.

Paylaşımlı web barındırma hizmeti

Bir web siteden, yüzlerce web sitesine kadar değişen diğer birçok siteyle aynı sunucuya yerleştirilmesi paylaşımlı web barındırma olarak adlandırılır.. Tipik olarak, tüm etki alanları, RAM ve CPU gibi ortak bir sunucu kaynakları havuzunu paylaşabilir. Bu tür bir hizmette bulunan özellikler oldukça basit olabilir ve yazılım ve güncellemeler açısından esnek olmayabilir. Bayiler genellikle paylaşımlı web hosting satarlar ve web şirketleri genellikle müşterilere barındırma sağlamak için satıcı hesaplarına sahiptir.

Bayi Web Barındırma

Müşterilerin kendilerinin web barındırıcıları olmalarına izin verir. Bayiler, bireysel alan adları için, bayi olarak kime bağlı olduklarına bağlı olarak, listelenen bu barındırma türlerinin herhangi bir kombinasyonu altında çalışabilir. Bayi hesaplarının boyutu çok farklı olabilir: ortak bir sunucuya ayrılmış kendi sanal sunucuları olabilir. Birçok bayi, sağlayıcılarının paylaşılan barındırma planına neredeyse aynı hizmeti sağlar ve teknik desteği kendileri sağlar.

Sanal Sunucu

Sanal Özel Sunucu (VPS/VDS) olarak da bilinir, sunucu kaynaklarını sanal sunuculara böler; burada kaynaklar, temel alınan donanımı doğrudan yansıtmayacak şekilde tahsis edilebilir. VPS/VDS’ye genellikle bir sunucudan birçok VPS/VDS ilişkisine dayalı olarak kaynaklar tahsis edilir, ancak sanallaştırma, bir VPS/VDS kapsayıcısını sunucular arasında taşıma yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yapılabilir. Kullanıcılar kendi sanal alanlarına root erişimine sahip olabilir. Müşteriler bazen sunucunun (yönetilen sunucu) yamalanmasından ve bakımından sorumludur veya VPS/VDS sağlayıcısı müşteri (yönetilen sunucu) için sunucu yöneticisi görevleri sağlayabilir.

Özel Barındırma Hizmeti

Kullanıcı kendi Web sunucusunu alır ve sunucu üzerinde tam kontrol sahibi olur (kullanıcının Linux için kök erişimi /Windows için yönetici erişimi vardır); ancak, kullanıcı genellikle sunucunun sahibi değildir. Adanmış barındırma türlerinden biri kendi kendini yöneten veya yönetilmeyendir. Bu genellikle özel planlar için en ucuz olanıdır. Kullanıcının sunucuya tam yönetici erişimi vardır, bu da istemcinin kendi adanmış sunucusunun güvenliğinden ve bakımından sorumlu olduğu anlamına gelir.

Yönetilen Barındırma Hizmeti

Kullanıcı kendi Web sunucusunu alır ancak sunucu üzerinde tam denetime izin verilmez (kullanıcının Linux için kök erişimi/Windows için yönetici erişimi reddedilir); ancak, verilerini FTP veya diğer uzaktan yönetim araçları aracılığıyla yönetmelerine izin verilir. Sağlayıcının, kullanıcının sunucuyu değiştirmesine veya potansiyel olarak yapılandırma sorunları yaratmasına izin vermeyerek hizmet kalitesini garanti edebilmesi için kullanıcıya tam denetim izni verilmez. Kullanıcı genellikle sunucunun sahibi değildir. Sunucu istemciye kiralanmıştır.

Colocation Web Barındırma Hizmeti

Özel web barındırma hizmetine benzer, ancak kullanıcı colocation sunucusunun sahibidir; barındırma şirketi, sunucunun kapladığı fiziksel alanı sağlar ve sunucuyla ilgilenir. Bu, web barındırma hizmetinin en güçlü ve pahalı türüdür. Çoğu durumda, ortak yerleşim sağlayıcısı, sunucu için yalnızca elektrik, İnternet erişimi ve depolama olanaklarını sağlayarak, müşterilerinin makinesi için doğrudan çok az destek sağlayabilir veya hiç destek sağlamayabilir.

Çoğu durumda, istemci, herhangi bir donanım yükseltmesi veya değişikliği yapmak için kendi yöneticisinin sahadaki veri merkezini ziyaret etmesini sağlar. Önceden, birçok ortak yerleşim sağlayıcı, masaüstü tarzı minitower kasalarda barındırılanlar dahil olmak üzere, barındırma için herhangi bir sistem yapılandırmasını kabul ederdi, ancak çoğu ana bilgisayar artık raf montajı gerektiriyor muhafazalar ve standart sistem konfigürasyonları.

Bulut barındırma

Bu, müşterilere kümelenmiş yük dengeli sunuculara ve hizmet faturalarına dayalı güçlü, ölçeklenebilir ve güvenilir barındırma olanağı sağlayan yeni bir barındırma platformu türüdür. Bulutta barındırılan bir web sitesi, alternatiflerden daha güvenilir olabilir, çünkü buluttaki diğer bilgisayarlar tek bir donanım parçası bozulduğunda bunu telafi edebilir. Ayrıca, bulut barındırma merkezi olmadığı için yerel güç kesintileri ve hatta doğal afetler, bulutta barındırılan siteler için daha az sorunludur.

Bulut barındırma ayrıca, sağlayıcıların, kullanıcının kullanmasını beklediği miktar için sabit bir ücret veya önceden belirlenmiş sabit maliyetli bir donanım yatırımı yerine, kullanıcıları yalnızca kullanıcı tarafından tüketilen kaynaklar için ücretlendirmesine olanak tanır. Alternatif olarak, merkezileştirme eksikliği, kullanıcılara verilerinin nerede olduğu konusunda daha az kontrol verebilir ve bu da veri güvenliği veya veri güvenliği olan kullanıcılar için bir sorun olabilir. GDPR yönergelerine göre gizlilik endişeleri. Bulut barındırma kullanıcıları, BT yönetimini bulut barındırma hizmetine aktarırken, yalnızca trafiğin yoğun olduğu dönemlerde olduğu gibi isteğe bağlı olarak ek kaynaklar talep edebilir.

Web Barındırma - Web Hosting Nedir?

Web Barındırma – Web Hosting Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En İyi Firmalar
Netinternet olarak bizler; Web hosting, alan adı kaydı, e-posta servisi, veri merkezi ve yönetilen sunucu hizmetleri sunuyoruz.
Türkiye’nin markası Natro, Domain, Web Hosting, En Hızlı WordPress, Kiralık Sunucu, SSL Sertifikası ürünleri ve en büyük destek ekibi ile 7/24 yanınızda!
Türkiye lokasyonlu, en ucuz ve kaliteli web hosting paketleri sizleri bekliyor. Şimdi SSD hosting paketlerimizi inceleyin.
Godaddy, özellikle internet ortamında oldukça sık reklam vermesi dolayısıyla hosting veya alan adı satın almak isteyen kişiler tarafından mutlaka adı duyulmuş firmalardan bir tanesidir. Godaddy üzerinde yararlanılabilecek onlarca farklı web hizmeti bulunmaktadır.
Turhost tarafından özenle geliştirilmiş domain ve web hosting altyapısı ile ışık hızında bir web sitesine sahip olun!
Markum Cloud çözümleri ile işletmenizi ve uygulamalarınız bulut’a taşıyın! Üstün performans bulut çözümlerimizi keşfedin.